A lány a klaviatúránál

Mesélek 1-2 gondolatot magamról, hogy kicsit jobban is megismerhess és el tudd dönteni engem keresel-e ッ

Szövegírói pályafutásom az egyik legnagyobb hazai marketingügynökség külsős munkatársaként indult.

Rengeteget tanultam a marketingről és arról hogyan lehet Google-barát szövegeket írni, amik az olvasók számára is értékesek.

Azóta saját ügyfelekkel is dolgozom, akikkel azért találtuk egymásra, mert szükségük van egy megbízható szövegíróra, akinek kiszervezhetik a tartalomgyártást.

És akkor hozok pár szót arról is, hogy szövegíróként miben hiszek…

Önazonos, értéket képviselő kommunikáció nélkül nem maradhatunk hosszútávon versenyképesek, hiszen a potenciális vásárlók, ügyfelek az online tartalmakkal találkoznak először.

Ez alapján alakul ki bennük egy kellemes vagy épp nem túl meggyőző kép a cégünkről és rólunk, vállalkozókról is.

Ez sok mindent meghatároz, többek között azt is, hogy tőlünk fognak-e vásárolni vagy a mi szolgáltatásunkat veszik-e igénybe.

Ugyanakkor…

Ez egy több tényezős egyenlet, aminek bár fontos, de csak egy eleme a szövegírás, azaz, hogy milyen tartalmak kerülnek fel a weboldalra és a social media felületekre.

Ahhoz, hogy a szövegek megfelelően be tudják tölteni a szerepüket, szükség van egy jól felépített marketingre, amivel szép összhangban tud működni a tartalomgyártás.

Én abban tudok segíteni, hogy a szövegek hatékonyan támogassák a márkád, közösséged épülését és az eladási folyamataidat is kedvező irányba tereljék.

Amikor nem szöveget írok…

Szeretek utazni, kirándulni, felfedezni új helyeket és ha csak átmenetileg is, de részese lenni az ottani életnek.

A mindennapokban aktívan foglalkozom önfejlesztéssel, mert abban hiszek, hogy bizonyos tulajdonságainkban érdemes, sőt kell is fejlődnünk ahhoz, hogy olyan életet élhessünk, amiben jól érezzük magunkat.

A fejlődési utamról a social médiában is kommunikálok arra inspirálva másokat, hogy vállalják fel önmagukat és merjenek a saját útjukra lépni.


MILYEN KÉPESSÉGEKKEL RENDELKEZIK EGY JÓ SZÖVEGÍRÓ?

Mivel írni mindannyian megtanulunk az iskolában sokan úgy vannak vele, hogy szöveget írni bárki tud. Nem feltétlenül kell hozzá szövegíró. Ez akár igaz is lehet egészen addig, amíg nem tisztázzuk, hogy milyen szövegek megírásáról van szó?

Minden szöveges tartalom céllal születik, amit megosztasz magadról, a vállalkozásodról, a termékeidről, szolgáltatásaidról és egyben minősít is – téged, a munkádat, a brandedet.

Ugye neked sem mindegy, hogy azt a célt el tudod-e érni vagy hogy azt a minőséget fel tudod-e építeni az online kommunikációddal, amit szeretnél?

Ha tudatosan állsz hozzá a dologhoz, akkor bárki helyett olyan valakire van szükséged, aki ért is ahhoz, amit csinál.

Mitől jó egy szövegíró? Mik a legfontosabb szövegírói képességek? Most erről hozok egy rövid, de informatív és egyben önreflektív írást

TUD FOGALMAZNI: jó íráskészséggel rendelkezik és bármit meg tud fogalmazni úgy, hogy abból egyedi szöveg szülessen

HELYESEN ÍR: ismeri a helyesírási szabályokat és ha valamiben nem biztos, akkor utánanéz

VAN MARKETINGTUDÁSA: ismeri az egyes tartalomtípusokat, tudja, hogy melyiknek mi a célja és mi alapján érdemes felépíteni őket, hogy megfelelően támogassák az értékesítést

TUD TERVEZNI: jól meg tudja tervezni a szövegek struktúráját, az információkat logikus gondolatmenetre építve tudja átadni az olvasóknak

NYITOTT A TUDÁSRA: széles érdeklődési köre van, szívesen olvas utána a témáknak, gyűjt információkat, hogy minél átfogóbb tudást szerezzen róluk

SZERET ÍRNI: nem csak tud, hanem szeret is írni, a szövegírás nem csak munka számára, amivel pénzt keres, hanem egy olyan dolog, ami nélkül nem tudja elképzelni az életét

KREATÍV: vannak saját gondolatai, ötletei, amiket a lehetőségekhez mérten belevisz a szövegírásba és ezzel egyedi tartalmakat hoz létre

VAN IGÉNYE A FEJLŐDÉSRE: folyamatosan képzi, fejleszti magát és lépést tart a szövegírói trendek változásával

És, ami még fontos lehet az együttműködés szempontjából:

  • képes a megbízóval való világos és egyértelmű kommunikációra,
  • átlátja a feladatát és jelzi, ha szüksége van még információra, iránymutatásra,
  • tisztában van a képességeivel, de azt is tudja hol ér véget a szakértelme,
  • ki tud állni az érdekei mellett, ugyanakkor rugalmas is.

Nekem ilyen elvárásaim lennének, ha szövegíróval dolgoznék együtt ッ

Ha erről te is így gondolkodsz és ilyen szövegírót keresel, akkor a Postaláda menüpontban tudod felvenni velem a kapcsolatot.