Mitől önazonos egy énmárka?

Mitől önazonos egy énmárka?

Ha kisvállalkozóként vagy jelen a közösségi médiában, akkor neked is érdemes márkát építened. (Na jó, igazából kell, csak nem akarok szigorú lenniッ) Egy erős énmárkával ki tudsz tűnni az online tér zajából és meg tudod különböztetni magad másoktól.

Az énmárkád olyan, mint egy online névjegy, ami 100%-ban te vagy. Csak akkor tudja megfelelően betölteni a szerepét, ha ez teljesül, vagyis, ha nem innen-onnan “összeollózva”, hanem tényleg önazonosan építed.  

Mitől lesz önazonos az énmárkád? Mire kell odafigyelned és milyen hibákat ne kövess el? Ezúttal erről hozok pár gondolatot, hogy segítsek neked elindulni a márkaépítés izgalmas útján és megtalálni közben a saját hangodat.

  1. RÓLAD SZÓL

Az önazonos énmárka legfontosabb jellemzője, hogy te vagy a főszereplője, azaz rólad szól. Szóval ne általánosságokról beszélj, hogy például Buddha szerint így meg így érdemes élni (mert ez kit érdekel és ha meg érdekel, valószínűleg nem nálad fogok olvasni róla), és ne is valaki másról beszélj. Mindig te legyél a tartalmaid fókuszában, vagyis magadról beszélj. Emiatt mondhatod el róla, hogy az énmárkád hamisítatlanul a TIÉD.

  1. A SAJÁT TÖRTÉNETEIDET MUTATJA MEG

Az első ponthoz szorosan kapcsolódik, de úgy gondolom érdemes egy külön részt is szentelni neki. A storytelling, azaz a történetmesélés az énmárka építés nélkülözhetetlen eleme, lényegében erre épül fel. Amikor márkát építesz fontos, hogy elmeséld azokat a történeteket, amik valamiért meghatározók számodra. És itt most nem csak a pozitív élményekre gondolok, hanem azokra is, amik fájdalamasak vagy kihívást, nehézséget okoznak.  

  1. A SAJÁT GONDOLATAIDAT, ÉRZÉSEIDET KÖZVETÍTI

Az énmárkád akkor lesz önazonos, ha bizonyos témák, események kapcsán megosztod a saját gondolataidat, érzéseidet. Ezek, illetve a történeteid lesznek a kapcsolódási pontok azokkal, akik hasonló dolgokon mennek/mentek keresztül, vagy akik bizonyos dolgokban hasonlóan gondolkodnak, mint te. Ez persze csak úgy lehetséges, ha őszinte vagy és fel mered vállalni, meg mered mutatni magad.

  1. A SAJÁT ÖTLETEID VANNAK BENNE

Az önazonos énmárkának nem csak tartalmi, hanem technikai elemei is vannak. Ilyen például, amikor a fotóidon filtert használsz vagy kiválasztasz sajátos ismertetőjegyeket, tárgyakat, amik visszatérő elemek lesznek a posztjaidban. Nagyon fontos, hogy ezek tekintetében is a saját ötleteidre hagyatkozz, hiszen így lesz eredeti az összhatás. Az a cél, hogy a képeidről akkor is meg tudják mondani, hogy te osztottad meg őket, ha nem látják a neved. Na, meg persze nem is vagy rajtuk ッ

  1. A SAJÁT STÍLUSOD VAN BENNE

Ha sokat írsz és közben folyamatosan önazonosságra törekedsz, akkor idővel ki fog alakulni a saját stílusod, hangod. Ha például a mindennapokban szereted a humort, akkor tök jó, ha azt a szövegekbe is bele tudod vinni. Ha viszont te inkább a komoly hangvételt részesíted előnyben, akkor arra törekedj a szöveges tartalmaid megalkotásakor is. A lényeg, hogy a stílus tekintetében is az önazonosság legyen a vezérfonalad, ugyanis ez is része az énmárkádnak.  

Tehát ahhoz, hogy önazonos énmárkát alkoss, SZÜKSÉG VAN:

  • önismeretre,
  • önreflektív gondolkodásra,
  • önmagad felvállalására,
  • őszinte kommunikációra.

Ha úgy érzed, hogy kell iránymutatás ahhoz, hogy el tudj indulni, akkor kérd tőlem az Énmárka alapok segédletet, amihez egy 45 perces konzultáció is jár.

A Postaláda menüpontban várom az üzenetedet.


Related Posts

Milyen tartalmak kerüljenek a weboldaladra?

Milyen tartalmak kerüljenek a weboldaladra?

Azt gondolom nem kérdés, hogy vállalkozóként szükségünk van-e egy jól felépített weboldalra. Ha mégis, akkor itt a válasz: naná, hogy igen! Ez ugyanis egy olyan felület, ahol az érdeklődők egy helyen megkapnak minden fontos információt és egyúttal helyben vannak ahhoz, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot.

Tartalomtípusok, amikre neked is szükséged lehet

Tartalomtípusok, amikre neked is szükséged lehet

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk brandet építeni és a célközönségünket el tudjuk érni többféle típusú szövegre van szükségünk, elvégre egyszerre nem csak egy felületen kommunikálunk. (Ha mégis, akkor…Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.