Tartalomtípusok, amikre neked is szükséged lehet

Tartalomtípusok, amikre neked is szükséged lehet

A tartalomtípusok nagyon sokfélék lehetnek attól függően, hogy pontosan milyen felületre kerülnek és ott milyen szerepet töltenek be.

Ahhoz, hogy el tudjuk érni a célközönségünket és hatékonyan tudjunk brandet építeni többféle típusú szövegre van szükségünk, hiszen egyszerre nem csak egy felületen kommunikálunk. (Ha mégis, akkor ideje kicsit átgondolni a tartalomstratégiát ッ)

Most arról hozok pár gondolatot, hogy melyek a leggyakoribb tartalomtípusok és ezek ideális esetben milyen szerepet, feladatot töltenek be? Ergo miért van szükség rájuk?

WEBSZÖVEG: minden olyan szöveges tartalom, amit az interneten megosztasz annak érdekében, hogy elérd a célközönségedet – lehet weboldal szöveg, landing oldal szöveg, blogbejegyzés, social média poszt, hírlevél, hirdetési szöveg, e-book szöveg és még sok más, amit most nem sorolok fel ッ

WEBOLDAL SZÖVEG: a weboldalad logikusan felépített, szöveges tartalma, ami bemutat téged, a vállalkozásodat és az általad kínált termékeket, szolgáltatásokat ezzel lehetőséget adva arra, hogy az érdeklődők az oldalon keresztül vásároljanak tőled.

LANDING OLDAL SZÖVEG: egy adott termék vagy szolgáltatás értékesítése céljából felépített egyoldalas szöveg, ami végigvezeti a célközönségedet a problémától egészen a megoldásig.

BLOGBEJEGYZÉS: a blog oldalra kerülő szöveges tartalmak, amik informálják az érdeklődőket és közben tudást is megosztanak velük, ezzel növelik a szakértői státuszodat, illetve támogatják az értékesítési folyamataidat.

LINKMARKETING SZÖVEG: olyan szöveg, ami kifejezetten külső felületekre készül linképítés céljából a keresőoptimalizálási szempontoknak megfelelően.

SEO SZÖVEG: olyan szöveg, ami a weboldaladra készül a SEO, azaz a keresőoptimalizálási szempontoknak megfelelően, elsődleges célja, hogy a Google jó helyre rangsorolja az oldaladat és így az érdeklődők könnyen rátaláljanak.

HÍRLEVÉL: a feliratkozóknak kiküldött tartalom tájékoztatás, információ átadás céljából állandó vagy kampány jelleggel.

PR CIKK: olyan szöveg, ami nagy látogatottsággal rendelkező külső felületeken jelenik meg annak érdekében, hogy szélesebb körben is ismertté váljanak a termékeid, szolgáltatásaid és így több látogatót, illetve vásárlót szerezz.

SOCIAL MÉDIA POSZT: a közösségi oldalakon megjelenő szöveges tartalom, aminek elsődleges célja a márka- és közösségépítés, valamint az érdeklődők informálása az újdonságokról, aktualitásokról.

SZAKMAI CIKK: nagyobb terjedelmű szöveges tartalom, ami átfogó tudást ad át egy adott témáról.

KATEGÓRIALEÍRÁS: a weboldalra kerülő szöveges tartalom, ami bemutatja az adott kategóriába tartozó termékeket, szolgáltatásokat annak érdekében, hogy az érdeklődők jobban átlássák a kínálatot.

TERMÉKLEÍRÁS: a weboldalra kerülő szöveges tartalom, ami egy adott terméket mutat be az érdeklődőknek annak érdekében, hogy megfelelően tudjanak tájékozódni róla.

HIRDETÉSI SZÖVEG: a külső felületeken megjelenő hirdetések szöveges tartalma, ami “kattintásra” ösztönzi az olvasókat.

Ha te nem akarsz foglalkozni a tartalomgyártással, hanem inkább megbíznál egy szövegírót, aki megírja neked ezeket a tartalmakat, akkor várom az üzenetedet. ッ


Related Posts

Milyen tartalmak kerüljenek a weboldaladra?

Milyen tartalmak kerüljenek a weboldaladra?

Azt gondolom nem kérdés, hogy vállalkozóként szükségünk van-e egy jól felépített weboldalra. Ha mégis, akkor itt a válasz: naná, hogy igen! Ez ugyanis egy olyan felület, ahol az érdeklődők egy helyen megkapnak minden fontos információt és egyúttal helyben vannak ahhoz, hogy felvegyék velünk a kapcsolatot.

Mitől önazonos egy énmárka?

Mitől önazonos egy énmárka?

Az énmárkád olyan, mint egy online névjegy, ami 100%-ban te vagy. Csak akkor tudja megfelelően betölteni a szerepét, ha ez teljesül, vagyis, ha nem innen-onnan “összeollózva”, hanem tényleg önazonosan építed. Mitől lesz önazonos az énmárkád? Mire kell odafigyelned és milyen hibákat ne kövess el?Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.